top of page
Ett familjeföretag med jordnära värderingar och storslagna drömmar

Vår historia

Ett familjeföretag med jordnära värderingar och storslagna drömmar

IXX är idag ett teknik- och kunskapsföretag som med hjälp av IT accelererar tillväxten för Sveriges företag. Men när vi grundades 1985 var det med en något enklare idé: att förenkla för företag genom att datorisera deras redovisning och bokföring. Idén kom från IXX grundare, Monika Christensson.

Mer än 30 år av utveckling

2021

Vidareutvecklar erbjudandet och applicerar fler verksamhetsnära lösningar med CRM och ERP.

2017

Ny affärsidé: ”Med djup kunskap om kundens verksamhet, kombinerar vi kvalificerad och affärsutvecklande rådgivning med skräddarsydda IT-lösningar som accelererar tillväxten för Sveriges företag”.

2014

Generationsskifte. Monika Christensson fokuserar på styrelsearbete efter 29 år som VD.

2006

Erbjudandet ”Hosting” etableras med reviderad affärsidé: ”Vi ska hjälpa våra kunder att öka sin konkurrenskraft genom att erbjuda säkra och effektiva IT-lösningar”.

2001

Reviderade affärsidén med fokus på kompetens ”Din samarbetspartner när det gäller helhetslösningar inom IT för kompetens- och servicekrävande företag.

1997

Omfattande leveranser av hem-PC. Utbildningsverksamhet i Ängelholm, Malmö och Helsingborg.

1991

Flyttar verksamheten till ett rum på Helsingborgsvägen 60. Uppdrag att datorisera Svenska kyrkan i Kristianstad län, ”Från gåspenna till PC”.

2019

2019 är året då vi får riktigt stor genomslagskraft på marknaden för vår nya Cloud First Strategi. Vi tar nya ordrar inom lösningsområdet motsvarande halva årsomsättningen med kunder som Additude, Marcon gruppen, K-Fastigheter och Ängelholm Helsingborgs Flygplats.

2015

Rankade som det ledande företaget inom IT-infrastruktur i Helsingborgsregionen.

2012

Öppnar kontor i Helsingborg och Malmö.

2005

Microsoft Guld Partner, omsätter 22 Mkr med tjänster inom servicelösningar och kommunikation som huvudgren.

1998

Monika Christensson blir utsedd till årets företagare i Ängelholm.

1993

Förvärv av fastigheten i Ängelholm och konkursboet ”IXX Computer System”. PC-byggare med egen import av komponenter från Asien.

1985

Monika Christensson startar verksamheten hemma på gården i Östra Ljungby och erbjuder konsulttjänster inom IT och ekonomi.

Din IT-partner för att rusta verksamheten inför morgondagens utmaningar

Med båda fötterna på jorden. Bokstavligen.

Under PC-revolutionen på 80-talet förändrades världen för all framtid. Och för Monika, som under flera år arbetat med redovisning och bokföring manuellt, kom möjligheten att datorisera ekonomiarbetet. Hemma på gården i Östra Ljungby, startade hon 1985 sin verksamhet som erbjöd konsulttjänster inom IT och ekonomi.

Genom föräldrarnas lantbruk fick hon lära sig om ansvar, samarbete och företagsamhet. Hobbylantbruket fyllde därför en viktig funktion också när Monikas tre söner – Mattias, Fredrik och Olof – växte upp. Hemma på gården fick de lära sig samma saker som Monika en gång lärt sig. Först genom lantbruket och sedan genom företaget som där hemma börjat växa.

Första steget mot en fullservicepartner

Efter starten med konsulttjänster inom IT och ekonomi, dröjde det inte länge innan flera kunder även efterfrågade hårdvara. För att tillgodose behovet utvecklades erbjudandet till att istället omfatta en helhetsleverans.

1991 var nästa milstolpe när vi flyttade verksamheten till Helsingborgsvägen i Ängelholm. Samma år fick vi uppdraget att datorisera Svenska kyrkan i Kristianstad län. Ett stort uppdrag som också blev ett genombrott. Med ny luft under vingarna bestämde vi oss – bara två år efter flytten – för att förvärva både fastigheten i Ängelholm och företaget som levererade hårdvaran. Med förvärvet av datorföretaget IXX Computer Systems följde även personalen. Det innebar att vi fick tillgång till helt ny kompetens. I samband med det började också PC-byggarna och tillika sönerna Christensson att, en efter en, komma in i den växande rörelsen.

Vår vision: smartare arbetssätt och hållbar verksamhetsutveckling
IXX: din partner för framtidsinriktad IT-rådgivning

Generationsskiftet

Efter ett generationsskifte 2014 drivs familjeföretaget nu vidare av sönerna Christensson tillsammans med ett växande team passionerade specialister. IXX har sedan starten växt organiskt och idag är vi en värdeskapande affärspartner, ledande inom IT.

Här på IXX tänker vi fortsätta växa som ett familjeägt företag, med fokus på verksamhetsutvecklande IT-rådgivning.

Det må låta storslaget. Men genom att utveckla lösningar som hjälper varje kund att accelerera sin tillväxt, så tror vi att vi tillsammans kan skapa ett bättre samhälle. Ett bättre Sverige. Till och med en bättre värld.

Vi kallar det framgång tillsammans.

Varmt välkommen till oss på IXX,
Mattias och Olof Christensson

bottom of page