top of page

Vi är stolta över vår kund och partner Sveland


Vi är stolta över vår kund och partner Sveland

Häromdagen gick vår kund och partner Sveland ut med sin nya vision ”Sveriges bästa försäkringsbolag för hållbart djurägande”. Att Sveland arbetar med hållbart djurägande är inget nytt – redan 1911 när bolaget grundades var hållbart djurägande en självklarhet. Dock har man inte arbetat på ett fokuserat sätt med frågan som ändå har präglat Svelands kultur under 110 års tid.


Fokus på hållbarhet

Nu tar Sveland ett större grepp kring hållbarhet och tillsätter en hållbarhetschef, Christine Ehrlander. Christines arbete med hållbarhet kommer genomsyra hela verksamheten och hon kommer även ha en rådgivande funktion där hon är Svelands hållbarhetsexpert. En viktig del i arbetet är att hjälpa djurägare så att deras djur kan leva tryggt, vara friska, må bra och leva länge.


– Att bidra till kunskap om hållbart djurägande tror vi kommer ge djurägare ökade möjligheter till ett långt och härligt liv tillsammans med sina djur, säger Christine Ehrlander.


Hållbart djurägande betyder sunt risktänk och att skapa möjligheter för friska djur som lever länge.


Några av punkterna på hållbarhetsagendan är:

  1. Goda råd till kunder, för ett hållbart djurägande

  2. Minska företagets miljöpåverkan

  3. Trygga investeringar (t. ex investerar Sveland inte i olja)

  4. Byter ut bensin- och dieselbilar

  5. Fokus på hållbarhet vid inköp

  6. Tar ett socialt ansvar

Vi tycker att Svelands vision är kaxig – rakt på sak och så viktig. Att tydligt satsa på att arbeta för att både djur och människor ska kunna leva på vår planet i framtiden och att vara så tydliga med denna viktiga fråga ser vi som något väldigt modigt, klokt och modernt. Varför skulle man inte vilja satsa på framtiden?

bottom of page