top of page

Unik IT-lösning ska ge HIF nya konkurrensfördelar


Helsingborgs IF outsourcar hela sin IT. Förtroendet har gått till IXX IT-Partner som skräddarsytt en unik IT-lösning för verksamhetens behov. Samtidigt blir IXX guldlagspartner i HIF.

Det är förändringens tider som råder på Olympia. Arenan byggs om och Henrik Larsson har anslutit som ny manager. Helsingborgssonen är i full gång med att bygga ett konkurrenskraftigt lag inför den stundande säsongen. Samtidigt läggs de sista pusselbitarna bakom kulisserna när organisationen rustar för framtiden.

En viktig del i detta pussel är just IT-plattformen. Med rätt it-stöd ska Helsingborgs IF skapa nya konkurrensfördelar. Den nya och skräddarsydda IT-lösningen är behovsstyrd efter HIF:s organisation, vilket skapar möjligheter i stället för begränsningar. Inte minst möjliggör den nya lösningen en användarvänlig och mobil vardag för HIF:s medarbetare. Joel Sandborg, HIF:s tf klubbdirektör, är stolt över samarbetet:

IXX har verkligen varit lyhörda för våra behov och paketerat en innovativ och flexibel lösning. IT-miljön och tekniken utvecklas hela tiden, men samarbetet med IXX gör att vi står väl förberedda även inför framtiden. Vi har också valt att låta IXX ta hand om hela vår IT-drift, vilket ger oss möjlighet att lägga våra egna resurser på kärnverksamheten.

– Vi har designat en helt unik lösning med flexibla möjligheter som kan stärka föreningen lång tid framöver. Utöver det blir vi också en samtalspartner och rådgivare gällande it på nya arenan. Och där är vi inte heller rädda för att komma med okonventionella idéer, säger Mattias Christensson, VD på IXX IT-Partner.

Det hela började med en kopp kaffe hos den gemensamma byråpartner Thorn Creative Agency. Efter det utvecklades relationen och man bestämde sig för att tillsammans göra verklighet av idén. Att det var där det började visar att det finns ett reellt värde i nätverket runt HIF. Ett nätverk som IXX ser som en självklarhet att ingå i.

– I och med avtalet går vi in som partnerföretag i HIF. Vi brinner för de värderingar som HIF står för och har ett stort hjärta för regionen. Genom nätverket får vi möjligheter att ytterligare stärka vårt varumärke på hemmaplan och flytta fram vår position mot att bli Skånes ledande IT-partner, avslutar Mattias Christensson.

För mer information kontakta:

Mattias Christensson, VD IXX IT-partner 0709-51 81 11, mattias.christensson@ixx.se

bottom of page