top of page

Träffa Madeleine Sundberg

Välkommen år 2021

Nytt år och en omvärld som vi ständigt bevakar – nu mer än någonsin. Vi har pratat med vår kollega Madeleine Sundberg om framtiden, hur det är att arbeta på IXX och vad som är hennes drivkrafter.


Återblick

Början på förra året blev väldigt intensivt med nya behov hos kunderna. Plötsligt förändrades sättet vi och vår omvärld arbetade på väldigt drastiskt med ett större behov för arbete hemifrån. För Madeleines del som team leader på Product Supply Sales (PSS) innebar det att sätta sig in i kundernas sätt att arbeta hemifrån för att kunna hjälpa dem till bra lösningar. Mycket handlade om ergonomi och det blev ett nytt sätt att tänka utifrån när kundernas behov över en väldigt kort period förändrades. Fokus för Madeleines del har legat mycket på att hitta lösningar till att underlätta kundernas nya arbetssätt.


Nya och modernare arbetssätt

Madeleine ser positivt på det nya året och hoppas på att pandemin kommer lägga sig under andra halvan på 2021. Gärna med en effekt av att kollegor och kunder kan träffas lite mer än under förra året. 2020 har öppnat många dörrar för nya och moderna arbetssätt och förhoppningsvis kommer även 2021 driva på den transformeringen. Madeleine berättar att hon tycker om att arbeta hemifrån men att hon gärna ser en kombination av att man ses mer och har möjlighet till utbildningar på plats.


Om man ska fortsätta arbeta på det här sättet så kommer de flesta behöva två arbetsplatser – en på kontoret och en hemma. Ögonen har kommit upp för mer kit till en arbetsplats i hemmet. Man behöver kunna ha en bra arbetsmiljö i sitt hem och alla har inte ett avskilt rum eller en naturlig bra kontorsplats. Vi vill fortsätta hjälpa våra kunder i vardagen till bättre arbetsmiljö – såväl ur ett ergonomiskt perspektiv som ur ett effektivt IT-perspektiv, berättar Madeleine.

”Har man barn finns det många fördelar och även om man pendlar. Distansarbetet är bra men gärna i en kombination där vi träffas mer.”

4 snabba om kulturen

  1. Omtänksam

  2. Raka rör och ärlighet

  3. Engagerande och stöttande

  4. Träningskultur

Raka rör medför transparens mellan kollegorna

Madeleine berättar även om teamkänslan på IXX och att det är en väldigt öppen och omtänksam arbetsplats. Alla bryr sig om varandra och peppar varandra i både arbetsrelaterade delar som i privata delar. Nya personer som kommer in brukar bli uppfångade väldigt snabbt och på kort tid blir även de en del i gänget. Som tjej på IXX upplever Madeleine att det kan vara lite ”grabbigt”, det finns ingen plats för gnäll och skitsnack bakom ryggen i korridorerna utan man kör med raka rör. Något Madeleine uppskattar och hon känner sig som en del i gänget. Det positiva är att det medför en stor transparens mellan kollegorna då man direkt tar tag i och löser eventuella problem. Alla är alltid schyssta och stöttar varandra. En rolig grej är att många tycker om att träna och det har körts både paddel, löpning och gymträning över lunchen.


Kundfokus

Som team leader på PSS är Madeleine en del av innesälj och arbetar mycket direkt mot kunderna. Hon älskar att lösa kundernas problem och är väldigt serviceinriktad, positiv och glad som person. Att få arbeta på IXX har varit väldigt utvecklande och i sin roll får Madeleine både mycket ansvar och möjlighet till att växa internt. Det är något som är viktigt – möjligheten att gå utanför sin comfort zone och att utvecklas och växa inom rollen.

Nu går Madeleine in på sitt fjärde år som en del av Team IXX och på frågan kring vad man borde veta om IXX säger hon:

  1. Vi är ett familjeföretag där alla känner alla

  2. Vi är flexibla och lyhörda och fokuserar på att hitta de bästa lösningarna för våra kunder

  3. Vi har kundfokus och ser till att lösa våra kunders problem

Samarbete och kunskapsdelning gör så att företaget utvecklas “Kulturen kan beskrivas på ett sätt: väldigt högt i tak och aldrig sura miner. Alla kan prata med alla och det är inte uppdelat per avdelning utan det är ett team utan barriärer. Eftersom vi samarbetar så mycket är vi också väldigt samspelta och vi delar med oss av våra olika projekt och erfarenheter. Vilket också leder till att företaget utvecklas kontinuerligt.”
bottom of page