top of page

5 anledningar till att du borde samarbeta i Teams


Verktygen växer fram men vilket ska man välja?

Det finns en mängd olika verktyg därute för att samarbeta bättre. Teams är ett verktyg med många fördelar. Här har vi samlat fem anledningar till att du borde jobba i Teams.


1. All kommunikation samlad på en plats

Det finns många sätt att samarbeta på inom Microsoft 365. Teams är ett verktyg som ökar produktiviteten genom att göra alla dina samarbeten tillgängliga på en plats. En app där alla dina konversationer, möten, chattar, filer, uppgifter med mer finns samlade. En stor fördel med Teams är att dina kollegor aldrig behöver lämna appen utan de flesta verktyg som behövs finns integrerade: t. ex Word, Excel, PowerPoint. Det bästa av allt är att du slipper problem med olika versioner då alla jobbar inom samma dokument. 


2. Fokusera på det du ska göra

Lägg inte din tid i din inkorg utan fokusera på den interna kommunikationen via Teams. Du spar både tid och får bättre kontroll på att alla som ska se dina meddelanden internt faktiskt gör det. När du har mindre intern kommunikation i din mejl blir det lättare att sortera och inte missa viktiga externa mejl. Onödiga meddelanden som kommer in i din inbox kan också göra så att du tappar fokus från vad du ska göra, men i Teams har du allt samlat kring ett projekt eller en kund i en enda kanal. Du kan alltså enklare få fram all information du behöver genom att bara arbeta i en kanal.


3. Arbeta på alla enheter

Teams är anpassat på det sättet att det fungerar på alla enheter. Du kan samarbeta via appen i datorn, på webben eller i din mobil och surfplatta. Funkar för både iOS och Android. Det enda som behövs för att kommunicera med dina teammedlemmar är en internetuppkoppling. Det är ett fantastiskt verktyg på det sättet då det möjliggör samarbete på andra platser än kontoret. Du är bara en knapptryckning iväg från att ringa, ha ett videosamtal eller chatta med en kollega. Och du kan komma åt alla dokument från vilken enhet som helst, när som helst. Allt samlat i rätt Teamskanal. 


4. Enkelt att börja jobba molnbaserat

En stor fördel med Teams är att det blir ett smidigt sätt att börja arbeta i molnet. Det är en stor affärsfördel att ha tillgång till information vart som helst och via vilken enhet som helst. Era säljare eller projektledare kan alltid ha relevant och uppdaterad information om projekt och kunder och allt är bara en knapptryckning bort. Det är också ett sätt att attrahera en yngre generation som har högre förväntningar på ett digitalt arbetssätt. 


5. Säkerhet och kontroll

Säkerhetsfunktioner är viktigt och via Teams kan du styra vem som har tillgång till vilken kanal. Det blir också lättare att samarbeta mellan avdelningar. Med inbyggda policys och verktyg kan du styra hur medarbetarna använder och delar data på sina enheter. Med en bra Zero Trust modell kan ni arbeta både flexibelt och säkert.

bottom of page